Wie zijn wij

Even voorstellen

Ik ben Marcel Ongering. Sinds vijf jaar werk ik bij kunsthandel Ongering en sinds oktober 2016 ben ik ook de eigenaar. Ik heb het bedrijf toen overgenomen van mijn vader en vind het mooi om het familiebedrijf voort te zetten. Van jongs af aan  kom ik in de winkel en werkplaats, de afgelopen vijf jaar heb ik het vak echt geleerd.

Belangrijk voor mij is het goed adviseren van klanten. Het mooiste is te zien hoe een klant tevreden is nadat ze een lijst hebben opgehaald. We hopen dezelfde reacties te krijgen op het moment dat we lijsten bij u thuis afleveren.

Van Lijstenhuis naar LijstaanHuis.

Ruim honderd jaar geleden begon Sibbel Ongering de zaak Kunsthandel Ongering aan het Schuitendiep. In de jaren 30 verhuisden ze naar de Gelkingestraat waar de winkel Het Lijstenhuis ging heten. In de jaren 50 was er wederom een verbouwing. Architect en ploeglid Job Hanssen renoveerde een pand in de Oude kijk in ’t Jatstraat en de naam werd weer Kunsthandel Ongering. Sinds 1953 is de winkel daar gesitueerd.

Nu zien we een nieuwe wereld met online shoppen en meer  thuisservice en daar willen we graag op inspelen. Het idee van Lijstaanhuis is daaruit ontstaan. Bij Kunsthandel Ongering hebben we al meer dan honderd jaar ervaring met lijsten, passe-partouts en glas. We kunnen eigenlijk alles inlijsten en dat willen we nu ook op locatie aanbieden. We komen langs voor advies en overleg vervoeren het in te lijsten werk naar onze werkplaats en komen op een afgesproken tijdstip het geheel weer bij u langs brengen.

Voor ons is het belangrijk om naar de klant te luisteren en in goed overleg tot een mooi product te komen. Doordat we naar u toe komen kunnen we nog meer inspelen op uw wensen en behoeften in uw eigen omgeving. Wij hebben hart voor ons vak en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

We hebben veel lijsten op voorraad van modern tot klassiek. Elke lijst wordt op maat gemaakt. Wij passen de lijst aan op het werk en niet het werk op de lijst. Wij leveren dan ook geen standaard maten. Daarnaast vinden wij een passe-partout net zo belangrijk als de lijst zelf.

Aangezien inlijsten vaak meer is dan het kiezen en aanbrengen van de lijst, willen we u graag adviseren in enkele van de keuzes waar u mee te maken kunt krijgen: de lijst zelf, de passe-partout, het type glas. Ook kunnen we u informeren over het vlak maken van papier, restaureren en opspannen.